Деканоідзе про трагедію у Кривому Озері: Ніхто не прикриватиме своїх

Глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе обіцяє виявити і покарати всіх поліцейських, які забули, що таке честь.

Про це вона написала в четвер на своїй сторінці у Facebook.

«З ранку я знаходжуся в Кривому Озері, де відучора працює група з апарату НПУ (заступник глави, ОБ і кримінальний розшук)... Звертаюся до тих співробітників Національної поліції України, які забули, що таке честь. Ми вас виявимо, а коли виявимо, покараємо вас і ваших керівників", - написала вона.

Деканоідзе висловила співчуття рідним і близьким чоловіка, який став жертвою злочинних дій співробітників відділення поліції у Кривому Озері. Вона також пообіцяла зустрітися з його рідними, щоб зробити це особисто.

«Я даю слово, що закінчити слідство і покарати винних - єдина позиція НПУ, ГПУ і МВС, ніхто не прикриватиме своїх. Розраховуємо, що суд ухвалить відповідне рішення", - відзначила вона.

У той же час, глава Нацполіції України повідомила, що відділення поліції у Кривому Озері розформовано, наказ підписано. Керівником відділення буде патрульний поліцейський, командир роти з Миколаєва - Олександр Горпинич.

Деканоідзе також заявила про неприпустимість спроб розгромити відділення поліції у Кривому Озері, які робилися в середу. Вона відзначила, що прикомандировані сили Миколаєва, Херсона, Одеси контролюватимуть громадський порядок і будівлю поліції. «У нас є закон, і винніх покарають відповідно до закону», - написала вона.

Деканоідзе анонсувала також, що сьогодні буде змінено керівний склад поліції Миколаївської області.

«Позавчора стояли перед мамою загиблого поліцейського у Тернопільській області, а сьогодні змушені з соромом дивитися в очі жителям Кривого Озера", - резюмувала вона і додала, що про результати виконаної роботи в Миколаївській області інформуватиме громадськість.

Як повідомлялося, в Кривому Озері Миколаївської області в ніч на середу молодий чоловік загинув при затриманні поліцейськими у власному дворі. За інформацією місцевих ЗМІ, чоловіка почали бити 6 поліцейських прямо на очах у дружини, матері і двох дітей і забили до смерті.

Всіх шестеро поліцейських було затримано. Але кілька сотень місцевих жителів трохи не вчинили над ними самосуд.