Держприкордонслужба зробила офіційну заяву щодо обшуків

Держприкордонслужба зробила заяву щодо обшуків та спроби блокування системи її організації.

 Про це йдеться в заяві Держприкордонслужби України з приводу обшуків в Адміністрації відомства 16 серпня 2016 року.

"Державна прикордонна служба не є політичною структурою, а є правоохоронним органом спеціального призначення, основне завдання якого – організація охорони державного кордону України. В той же час ми змушені звернути увагу суспільства на те, що в умовах «гібридної війни» спроби блокування системи організації та управління кордоном є неприпустимі", - йдеться у заяві. 

У відомстві наголошують, що спроби дискредитувати керівництво Держприкордонслужби в діях військової прокуратури спостерігаються системно.

"Для того, аби встановити істину в незаконній вирубці лісу на Закарпатті, потрібно працювати на Закарпатті і встановлювати причетних осіб і з інших структур і відомств, які, безумовно, є", - йдеться у заяві.

В Держприкордонслужбі також наголошують на готовності співпрацювати: "Ми передали до Генеральної прокуратури матеріали, що свідчать про епізоди справи з можливими ознаками злочинних дій. Ми попросили наших словацьких колег також розібратися у ситуації та подати наявну в них інформацію. В умовах «гібридної» війни проти України єдиним переможним шляхом є спільна робота і об’єднання зусиль", - йдеться у заяві.

У документі наголошується, що окремі керівники військової прокуратури вчора вкотре з незрозумілих мотивів спробували перевести питання кримінальної справи локального рівня на масштаби відомства і при цьому «зіткнути лобами» Держприкордонслужбу та Нацполіцію, "організувавши в центрі Києва маски-шоу для російського телебачення. А з ким, кого і навіщо будуть зіштовхувати завтра? ...Лише державницька позиція керівництва Держприкордонслужби не реагувати на провокації дозволила уникнути банального зіткнення та трагічних наслідків".