Парубій: Росія вкотре захоплює українських заручників для політичних торгів

Кримська криза

Росія вкотре захоплює українських заручників для продовження політичних торгів, бо тепер апелює заявами, що до владнання ситуації не вестиме переговори у Нормандському форматі.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій. 

"Росія вчергове захоплює українських заручників для продовження політичних торгів. Підтвердженням того, що дана провокація є частиною політичних ігрищ, є заяви очільників Російської Федерації про фактичну відмову представників Росії від проведення переговорів у Нормандському форматі", - наголосив спікер парламенту.

Так, за словами Парубія, поширення фальшивих заяв ФСБ Росії щодо затримання нібито диверсійних українських груп, які начебто планували здійснити ряд терористичних атак на цивільні об'єкти окупованого Криму, є свідомою провокацією російських спецслужб та складовою частиною гібридної війни.

"На жаль, знову заручниками політики Кремля стали громадяни України. Ще належить з'ясувати, ким і яким чином вони були переправлені на територію Криму. Хоча мета цієї спецоперації очевидна - дискредитувати Збройні сили України. Провокація не вдалась. У підтасовані факти не повірив ніхто. Однак для усієї української влади та громади актуальним залишається питання негайного визволення з полону українських громадян, які стали черговими заручниками путінського режиму", - зазначив він.

На думку Парубія, російська пропаганда використовує цей фейк для нагнітання чергової хвилі антиукраїнської істерії в Росії, а російська воєнщина намагатиметься використати його для посилення обстрілів української території та виправдання діяльності власних диверсійно-розвідувальних груп, які останніми тижнями дуже часто намагаються прорватися або просочитися крізь українські блокпости.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС РФ заявило, що Росія не проводитиме зустрічі у нормандському форматі, поки не буде "позитивних зрушень з боку Києва", а також "не залишить без наслідків загибель російських військовослужбовців".