Антикорупційна прокуратура шукатиме Чауса вдома

Спеціалізована антикорупційна прокуратура планує вручити підозру судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколі Чаусу за місцем його проживання.

Про це в четвер заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомили в прес-службі САП.

«Ми не виключали таку можливість, тому нашим наступним кроком стане вручення підозри судді за місцем проживання» - зазначив він.

Як відомо, 9 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. доларів США, які він вимагав за сприяння в отримані підсудним більш м'якого вироку за підозрою у вчиненні злочину пов'язаного із незаконним обігом наркотичних засобів.  

Дане правопорушення судді має ознаки злочину передбаченого ч.4. ст.368 КК України прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі, яка передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

11 серпня Холодницький підписав судді Чаусу повідомлення про підозру та його було викликано до САП для її отримання на 12:00, а пізніше до НАБ України для проведення слідчих дій, але Чаус так і не з'явився.

Чаус раніше був відомий тим, що вів кримінальні справи проти учасників Євромайдану, а також бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-глави партії УКРОП Геннадія Корбана. У прокуратурі заявили, що мають намір вимагати для судді Чауса заставу в розмірі 3,7 млн грн.