Мосійчук заявив, що обмовив себе під тиском

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що всі свідчення, які він давав раніше проти себе самого, є фейковими.

Про це він заявив 2 серпня під Генеральною прокуратурою України, куди з'явився на допит, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сам допит є фейковим, я не мав іншого виходу, як оговорювати себе, щоб зберегти своє життя, і, власне, я не вірю, що в системі, в якій зберегли посади Столярчук і Матіос, можуть бути якісь кардинальні зміни та притягнення до відповідальності членів цієї системи", - заявив Мосійчук.

Як стверджує депутат, його захист має всі докази того, що його катували під час затримання.

"Ми маємо докази, проведено експертизу по проханню мого захисту, якою встановлено факт катування - це не голослівні мої слова. Це термін, який застосований судовими експертами, які мають відповідні ліцензії", - сказав Мосійчук.

Він наголосив, що проти осіб, які його катували, буде порушено кримінальні справи.  

"Будемо порушувати кримінальні справи проти осіб, які спричинили це, і притягнення їх до відповідальності. В першу чергу, це лікар СІЗО СБУ, здається Данилюк. Він, якраз, не надавав необхідну меддопомогу. Які мотиви в нього були - нехай з'ясовує слідство. Але факт є фактом. Ліки, які він мені тоді давав, вони впливали на шлунок як шматки карбіду. Ця людина має бути притягнута до відповідальності. В першу чергу, вона має бути звільнена", - наголошує депутат.