Мосійчук нарозхват: завтра його чекають і в СБУ, і у Луценка

Мосійчук нарозхват: завтра його чекають і в СБУ, і у Луценка

Укрінформ
Народного депутата із фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука викликають на допит до Генеральної прокуратури 2 серпня.

Про це Мосійчук повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Знову іду на допит до Генеральної прокуратури. ГПУ нарешті взялось розслідувати факт мого катування в СІЗО СБУ під час ув'язнення минулого року, коли слідчі та прокурори відмовляли мені у медичній допомозі, вимагаючи свідчити проти себе", - зазначив депутат.

Крім того, як повідомили Укрінформу у прес-службі Мосійчука, 2 серпня його також викликають на допит до Служби безпеки України у справі Олексія Гончаренка.

"Народного депутата Ігоря Мосійчука викликають на допит до Служби безпеки України. СБУ взялось розслідувати раніше озвучені Ігорем Мосійчуком факти вчинення народним депутатом від Блоку Петра Порошенка Олексієм Гончаренком дій, спрямованих на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, порушення Конституції та зміну територіальних меж України. Про факти таких дій Гончаренка в 2009-2011 рр., коли він був депутатом Одеської обласної ради, Мосійчук І.В. публічно повідомив СБУ та правоохоронні органи, вимагаючи розслідувати та притягти Гончаренка до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно заступника голови фракції БПП Олексія Гончаренка за ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України. Ці статті стосуються посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової належності та ставлення до релігії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-