Гроші на науку: Кириленко пропонує мітингувальникам круглий стіл

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко та міністр освіти і науки Лілія Гриневич зустрілися  із представниками наукової спільноти та обговорили питання щодо проблем фінансування Національної академії наук України і національних галузевих академій наук.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Уряд повністю поділяє позицію щодо задоволення потреб у фінансуванні науки, в тому числі і в поточному році. Ми докладемо усіх зусиль, щоб ті гострі проблеми, які зараз є, були вирішені", - наголосив він.

Він зазначив, що наука є одним із головних пріоритетів в урядовій політиці і має стати локомотивом позитивних змін в економіці та суспільстві.

"Ми ініціюємо проведення круглого столу за участю керівників держави, науковців, представників бізнесу та громадськості. Ми маємо спільно напрацювати стратегію реформування наукової сфери, яка буде покладена в основу бюджету-2017 та подальших років", - сказав Кириленко.

На зустрічі також обговорювалися питання щодо можливості запровадження регуляторних та фіскальних преференцій для фундаментальної та прикладної науки, інноваційної діяльності.