Росія стягнула на кордони й окуповані території 41 тисячу "штиків" – штаб АТО

Угруповання ЗС РФ вздовж державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України (включаючи кримського міжвидового угруповання ЗС РФ) тримає понад 41 тис. військовослужбовців.

Про це заявив на прес-конференції в Антикризовому медіа-центрі у Краматорську начальник прес-центру штабу АТО Анатолій Маркевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Угруповання ЗС РФ вздовж державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України становить 16 батальйоно-тактичних груп та 8 ротно-тактичних груп, загальною чисельністю (з урахуванням кримського міжвидового угруповання ЗС РФ) близько 41206 військовослужбовців", - повідомив він.

За даними штабу, це угруповання може нараховувати: тактично-ракетний комлекс (ТРК) "Точка" – 4 одиниці; танків – до 702; бойові броньовані машини (БМП, БТР) – 1291; артилерії – до 754; ракетні системи залпового вогню (РСЗВ) – до 299; літаків – 461; вертольотів – 303; бойових кораблів – до 30; підводних човнів – 4 (без урахування підводного човна "Запоріжжя").

Маркевич зазначив, що, зокрема, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей розгорнуто 9 БТГр та 6 РТГр загальною чисельністю 6,5 тис. військовослужбовців ЗС РФ.

За даними штабу АТО, угруповання ЗС РФ на території України може нараховувати: танків – 227; бойові броньовані машини – до 419; артилерійських систем – до 145; РСЗВ – до 91; засобів ППО – 66 одиниці.

Фото: mil.ru