Кабмін Гройсмана виклав план пріоритетів на три сотні сторінок

Кабінет міністрів оприлюднив План своїх пріоритетних дій на 2016 рік, який було затверджено 27 травня поточного року.

Відповідне розпорядження Кабміну №418 від 27 травня з додатком на майже три сотні сторінок опубліковано на урядовому сайті у п'ятницю.

Указаним розпорядженням уряд зобов'язав міністерства і відомства щомісяця до 5 числа подавати Міністерству економрозвитку і торгівлі інформацію про виконання плану пріоритетних дій для подачі узагальненого документа в Кабмін до 10 числа.

Зазначається, що метою указаного плану є забезпечення зростання рівня життя громадян і підвищення його якості в результаті сталого економічного розвитку.

При цьому, передумовами для досягнення зазначеної мети в уряді вбачають забезпечення національної безпеки, макроекономічної стабільності, створення сприятливого бізнес-клімату, утвердження верховенства права та протидія корупції, підвищення якості державного управління. 

Стратегічними пріоритетами Кабінету міністрів України, згідно з вказаним планом, є: макроекономічна стабілізація; створення сприятливих умов для розвитку бізнесу; забезпечення верховенства права та протидія корупції; підвищення якості державного управління та державних послуг; відновлення безпеки держави та громадян.