Порошенко подякував G7 за підтримку України

Президент Петро Порошенко скоординував позиції з послами G7 та головою Представництва Євросоюзу в Україні Яном Томбінським напередодні проведення саміту «Великої сімки» в Японії, який відбудеться 26-27 травня.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Президент зазначив, що з моменту їх попередньої зустрічі відбулись значні зміни, сформовано новий уряд та коаліцію в парламенті. Глава держави наголосив на амбітності програми нового уряду, що сформована на основі пропозицій Національної ради реформ, програми МВФ та Угоди про асоціацію Україна–ЄС", - йдеться у повідомленні.

Глава держави наголосив на незмінності політики продовження реформ, що необхідні для європейської інтеграції України, зокрема проведенні децентралізації, судової реформи.

Президент також відзначив важливість призначення нового генерального прокурора України і ухвалення парламентом змін до законодавства про прокуратуру, які дозволять запровадити Генеральну інспекцію, що стане черговим інструментом для боротьби з корупцією.

Глава держави подякував США за рішення про фінансову підтримку України та надання третього траншу кредитних гарантій на 1 млрд доларів США.

"Президент наголосив на важливості проведення необхідних реформ для підписання Меморандуму з МВФ та подякував за підтримку в реформуванні України, висловивши сподівання на подальшу продуктивну співпрацю", - додали у прес-службі Глави держави.

Порошенко також висловив сподівання, що інституції ЄС розглянуть якомога швидше питання запровадження безвізового режиму для українців.