Саакашвілі сподівається, що за "білочками" піде і горіхова мафія

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі висловив сподівання, що після сьогоднішнього доручення Прем'єр-міністра керівнику податкової міліції горіхова мафія згорне свою діяльність.

Про це Саакашвілі написав на своїй сторінці в Facebook.

"Значить, є сенс боротися. Сподіваюся, хоч зараз багаторічна діяльність горіхової мафії буде згорнута. До речі, сам термін «горіхова мафія» і «податкові білки» ввів в ужиток я. Сподіваюсь, що ми незабаром їх забудемо, і нам більше ніколи не доведеться з ними стикатися", - зазначив Саакашвілі.

За його словами, він передав Прем'єр-міністру пакет змін до правових актів, які дозволили б легально експортувати горіхи і забрали інструменти тиску у вимагачів.

"Якщо мої пропозиції будуть прийняті, кожен з виробників буде в рівних умовах, і жодна окрема група не зможе «осідлати» цей бізнес. Так само ми будемо діяти в кожній сфері", - резюмував голова Одеської ОДА.

Як повідомлялося, під час сьогоднішньої години запитань до уряду у Верховній Раді Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зажадав від керівника податкової міліції "відкликати всіх своїх "податкових білочок".

А на засіданні уряду у череду Прем'єр-міністр доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів, Міністерству юстиції розробити постанову з метою скасування схем відмивання грошей на експорті горіхів. За словами Прем'єра, такі схеми покривають правоохоронні органи, використовуючи їх для власного збагачення.