Соболєв пояснив, чому Луценко не можна призначати Генпрокурором

"Самопоміч" розробила законопроект, який передбачає відбір кандидата на посаду глави ГПУ незалежною комісією за результатами конкурсу.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив народний депутат, член фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв.

Нардеп розкритикував зареєстрований у Верховній Раді законопроект, який дозволяє призначати генеральним прокурором кандидата без досвіду роботи в прокуратурі і який, як припускають, був написаний спеціально під лідера фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Юрія Луценка – ймовірного кандидата на посаду генпрокурора.

"У багатьох міністерствах потрібні нові люди, у яких може не бути знань, але потрібні принципи. Втім, генеральний прокурор повинен бути юристом: його просто будуть обманювати, там суперспеціалисти з обману", - зазначив Соболєв.

Депутат підкреслив, що не може претендувати на посаду голови Генеральної прокуратури України (ГПУ) саме через відсутність у нього юридичної освіти.

Крім того, він негативно поставився до ідеї призначення генпрокурором Юрія Луценка. "Друзів президента не пропонувати", - сказав політик.

Нардеп нагадав, що "Самопоміч" розробила законопроект, що передбачає відбір кандидата на посаду глави ГПУ незалежною комісією за результатами конкурсу. Соболєв закликав прийти під стіни парламенту і вимагати прийняти цей закон.