Адвокати Кернеса просять суд не мучити їхнього клієнта

Адвокати Харківського міського голови Геннадія Кернеса попросили суд проводити засідання раз на два тижні, а їх тривалість обмежити до трьох годин - з огляду на здоров'я їхнього підзахисного.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, сторона захисту попросила суд врахувати висновок лікарів про стан здоров'я підсудного: після перенесеного вогнепального поранення йому протипоказане багатогодинне перебування у положенні сидячи, водночас у приміщенні суду немає умов для проведення медичних процедур.

Натомість адвокат потерпілих заявила, що слухання раз на тиждень не порушують прав людини.

Сьогодні суд продовжить допит Кернеса і його охоронців.

Сам Кернес з'явився на суд в інвалідному візку у супроводі охоронців. Також з'явилися двоє потерпілих - Сергій Ряполов і Олександр Кутянін, які без пояснень пропустили судове засідання 4 квітня. У залі немає держобвинувача Олександра Ганілова: він бере участь у судовому процесі в Києві.

Оточення навколо будівлі суду немає, поліцейських мало.

Нагадаємо, у Київському райсуді Полтави проходить чергове засідання у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців, яких звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів Євромайдану в січні 2014 року. Їм загрожує до 15 років ув'язнення. На суді Кернес і його охоронці не визнають провину і заявляють про фальсифікацію справи.

4 квітня суд у Полтаві у справі Кернеса не відбувся внаслідок погіршення його здоров'я і був перенесений на 11 квітня.

28 березня на суді Кернес вніс клопотання про призначення чергового засідання за два тижні, мотивуючи тим, що йому важко їздити до Полтави щотижня.