Експерти не вірять у прем'єрство Яресько чи Яценюка

Новий Прем'єр-міністр України має поєднувати політику лібералізації з точковою підтримкою перспективних галузей.

Так вважає більшість політичних експертів, опитаних Інститутом соціально-політичного проектування «Діалог», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Більшість експертів - 54% опитаних - вважають, що новий Прем'єр у своїй політиці повинен поєднувати поступову лібералізацію з ефективною точковою підтримкою перспективних галузей. 23% експертів вважають, що його політикою повинна стати повна лібералізація з максимальним обмеженням державного втручання в економіку», - зазначив директор Інституту соціально-політичного проектування «Діалог» Андрій Миселюк, презентуючи результати опитування.

Він додав, що за посилення впливу держави на економіку висловилися 12% опитаних.

За словами Миселюка, при цьому 83% опитаних експертів вважають, що найбільші шанси стати новим Прем'єром є у Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана.

«Більшість експертів вважають, що найкращі шанси стати Прем'єр-міністром, отримавши підтримку парламенту, є у Володимира Гройсмана (83% опитаних). При цьому в шанс Наталії Яресько посісти місце голови уряду вірить лише 3%. Такий самий відсоток вірить у можливість Арсенія Яценюка зберегти посаду Прем'єр-міністра за собою», - сказав він.

Миселюк також зазначив, що 40% експертів вважають, що саме Гройсман зможе забезпечити ефективне управління країною для виходу з кризи.

"На думку 40% експертів, забезпечити ефективне управління країною для виведення України з кризи зможе Володимир Гройсман, в той час як Наталії Яресько віддали перевагу 11% експертів. У здатності Арсенія Яценюка вірить 3% експертів. При цьому майже половина опитаних експертів обрали пункт "інший кандидат", - зазначив експерт.

Експертне опитування «Вихід з кризи є: експертна карта рішень» було проведено 1-5 квітня цього року Інститутом соціально-політичного проектування «Діалог» за підтримки громадської організації «Європейська ініціатива». Було опитано 35 кваліфікованих політичних експертів і аналітиків, серед яких - голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, політолог Олексій Гарань, гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель, співзасновник і голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір» Сергій Таран, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, представник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.