Президент квапить Раду з коаліцією та новим прем'єром

Президент квапить Раду з коаліцією та новим прем'єром

Укрінформ
Президент Петро Порошенко робить усе для того, щоб прискорити формування проєвропейської більшості у Верховній Раді, але насамперед це є відповідальністю парламенту.

Про це він заявив, виступаючи у Національному прес-клубі в Токіо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Створення коаліції - це відповідальність парламенту. Я, як президент країни, роблю все належне для того, щоб прискорити формування коаліції. Скоріше за все, у нас буде більшість у парламенті, скоріш за все, в нас буде кандидат на посаду прем'єр-міністра, скоріш за все, це буде відповідальне рішення парламенту. І як тільки я отримаю кандидатуру нового прем'єр-міністра, я негайно підпишу цю кандидатуру і направлю в парламент для голосування", - сказав Порошенко.

Він додав, що не можна відкладати ухвалення такого рішення, але дуже важливо, яка програма об'єднає коаліцію. На переконання Президента, це повинна бути програма ефективного проєвропейського антикорупційного реформування країни, включаючи конституційну реформу судової гілки влади, конституційну реформу, пов'язану з децентралізацією, впровадження меморандуму з МВФ, включаючи економічні угоди з ЄС та виконання Мінських угод.

"Це те, що передбачається до включення у програму діяльності парламенту", - зазначив Глава держави. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-