На двох стільцях: Самопоміч пропонує коаліції угоду

Фракція "Самопоміч" не увійде до коаліції за жодних умов, але пропонує майбутнім коаліціантам укласти угоду щодо підтримки Прем'єр-міністра та складу Кабінету міністрів.

Про це журналістам в кулуарах ВР розповів лідер фракції Олег Березюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми готові за умови ухвалення закону про вибори, за умови звільнення ЦВК, укласти угоду з коаліцією, що підтримаємо Прем'єр-міністра й уряд своїм голосуванням, тим самим візьмем відповідальність за це. Але в уряд і коаліцію не увійдем", - сказав Березюк.

За його словами, така модель співпраці називається "урядом меншості", є досвід її використання в Норвегії та Німеччині.

Крім того, Березюк зауважив, що якби не "обставини олігархічної економіки й російської агресії", "Самопоміч" раніше також не входила б у коаліцію.

Разом з тим, народний депутат підкреслив, що сьогоднішня міжфракційна зустріч з БПП була досить позитивною, на ній прозвучали якісні конструктивні виступи з обох сторін.

На його думку, ця розмова стала "позитивним кроком назустріч парламентаріям".

Водночас, Березюк висловив переконання, що зустріч була не останньою, а подальша співпраця між фракціями буде на рівні "професійних партнерів".

Як повідомляло агентство, сьогодні відбулась зустріч народних депутатів від фракцій "Блок Петра Порошенка" та "Самопоміч".