Порошенко: Саме Нацгвардією лякають наших ворогів

Фото

Героїзм бійців Національної гвардії України належним чином оцінили не лише друзі, але й вороги, адже саме Нацгвардією лякає свою аудиторію ворожа пропаганда.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час перевірки забезпечення та вогневої майстерності підрозділів Національної гвардії у Навчальному центрі НГУ у селі Нові Петрівці Київської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Високий рівень довіри і поваги громадян до Національної гвардії – результат мужності і стійкості військовослужбовців. Ваш героїзм належним чином оцінили не лише друзі, але й вороги. Недаремно саме Нацгвардією лякає наших ворогів ворожа пропаганда», - сказав Порошенко.

Глава держави також зауважив, що керівництво держави високо цінує внесок воїнів-гвардійців у забезпечення національної безпеки. Так, за період проведення АТО 948 гвардійців отримали високі державні нагороди, ще двоє посмертно удостоєні звання Героя України - генерал-майор Сергій Кульчицький та лейтенант Богдан Завада. При цьому 180 бійців Нацгвардії віддали свої життя за незалежність України.

Він попросив присутніх вшанувати хвилиною мовчання загиблих бійців Нацгвардії.