Нацгвардія відзначає другу річницю. Керівники держави вітають

Нацгвардія відзначає другу річницю. Керівники держави вітають

Укрінформ
Національна гвардія України у суботу, 26 березня, відзначає своє професійне свято та другу річницю створення.

Як зазначив у вітанні з цієї нагоди Президент Петро Порошенко, це військове формування з перших днів стало на передовому рубежі боротьби за територіальну цілісність і незалежність держави.

"Ваша нова правоохоронна структура збагачується досвідом і професіоналізмом військовослужбовців, гартуючись у жорстокому та безкомпромісному протистоянні захисників Вітчизни і російських загарбників та їх найманців. У нашій пам’яті назавжди залишаться імена кожного військовослужбовця Національної гвардії, хто віддав своє життя за незалежність України", - наголосив глава держави.

Він підкреслив, що український народ високо цінує внесок гвардійців у гарантування національної безпеки.

"Рекордний рівень довіри і поваги суспільства до Національної гвардії - результат самовідданої праці, мужності та стійкості її особового складу", - зазначив Порошенко.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розмістив своє привітання у соцмережі.

"Дякую всім Гвардійцям, які служать і захищають нашу Батьківщину. Усім, хто щоденно, ризикуючи життям, боронить справу миру та спокою наших громадян", - йдеться у ньому.

Для Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана національний гвардієць став реальним уособленням захисника Батьківщини. "З буремного Майдану сотні добровольців відправились боронити Україну на схід, вписавши героїчну сторінку в історію нашої країни. Ми завжди будемо вдячними їм за мужність", - наголосив спікер.

У свою чергу секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов нагадав, що він був автором закону про створення Національної гвардії України і підписав його двічі: як Голова Верховної Ради та в.о. Президента України.

"Саме гвардійці першими прийняли на себе удар ворога на сході нашої країни, що дало можливість відновити бойовий потенціал Збройних сил України...Ми пишаємося вами - справжніми лицарями і героями України", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-