Із КСУ треба виключити шістьох суддів - Козаченко

У складі Конституційного суду Україні є судді, які не мають права там перебувати через конфлікт інтересів.

На цьому наголосила під час брифінгу у п'ятницю директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Конституційному суді є 6 суддів, які не мають права перебувати в складі Конституційного суду щодо розгляду питання про очищення влади, тому що мають потенційний та реальний конфлікт інтересів", - підкреслила Козаченко.

Вона нагадала, що оприлюднено лист, який був наданий Генеральною прокуратурою народному депутату Єгору Соболєву щодо наявності кримінального провадження, "в рамках якого зазначено, що ці судді з кар'єрного інтересу фактично прийняли завідомо неправосудне рішення щодо узурпації влади президентом Януковичем".

Козаченко підкреслила, що закон про очищення влади "зараз достатньо серйозно саботується", є намагання його дискредитувати "з боку так званої нової влади, в тому числі й Адміністрації Президента".

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня представники від Верховної Ради, один з авторів законопроекту «Про очищення влади» нардеп Єгор Соболєв, перший заступник голови Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець, від Кабміну - директор департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко залишили приміщення КСУ після того, як суд відмовив їм у задоволенні клопотання про відвід шістьох суддів, зокрема голови Конституційного суду Юрія Бауліна, від розгляду питання щодо конституційності окремих положень закону про люстрацію.