ГПУ відкрила близько 10 справ проти співробітників Генінспекції - Сакварелідзе

На співробітників Генеральної інспекції ГПУ за справу проти "діамантових прокурорів" відкрили близько 10 справ і попередили про звільнення.

Про це в четвер на брифінгу в Києві заявив заступник Генерального прокурора України Давід Сакварелідзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Все почалося з того, що на наших хлопців після першої такої резонансної справи, як проти "діамантових прокурорів", почали порушувати кримінальні справи. Я вже збився з рахунку, вже напевно відкрито 9 чи 10 справ", - сказав Сакварелідзе.

За його словами, після втручання в ситуацію Президента України деякі з цих справ закривалися, "але деякі залишилися". Крім того, заступник Генпрокурора відзначив, що сьогодні близько 10 співробітників Генеральної інспекції ГПУ попередили про звільнення.

У той же час Сакварелідзе заявив, що Генпрокуратура отримала постанови на проведення обшуків у співробітників Генеральної інспекції. 

"Хочу додати, що днями, за нашою інформацією, по всіх цих хлопцях, може бути і по мені, взяли постанови і дозволи на обшук, на прослуховування, на проведення зовнішнього спостереження", - підкреслив він і додав, що всі вони морально до цього готові.

Сакварелідзе відзначив, що відкриття справ проти членів його команди з Генінспекції ГПУ робиться для того, щоб зламати дух і ентузіазм чесних співробітників і паралельно "підкинути те, що їм треба підкинути, для того, щоб зміцнити якусь швидко зшиту білими нитками справу, якою зараз займається Головне слідче управління".