"Інтер" умисно спотворив слова Букіккіо про люстраційний закон – Мін’юст

Ексклюзив

Директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко вважає, що  телеканал "Інтер" змонтував фрази голови Венеціанської комісії Джанні Букіккіо щодо проекту змін до закону про люстрацію.

Про це вона заявила у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"Інтер" спотворює інформацію. Якщо ви побачите виступ Букіккіо, то це є нарізка з трьох-чотирьох секунд висловів, з яких незрозуміло про що мова. Це спростовується наступним - безпосередньо висновки Венеціанської комісії від 19 червня 2015 року вже враховані у законопроекті №2695, який є в парламенті, він розроблений і оцінений експертами Венеціанської комісії", - сказала Козаченко.

Вона стверджує, що "Інтер" зацікавлений у такому дезінформуванні суспільства.

"Те, що насправді мав на увазі Джані Букіккіо, з їх нарізки встановити неможливо, враховуючи, що  власники каналу "Інтер" зацікавлені в нівелюванні люстраційних процедур, тому що в тому числі пану Льовочкіну закон про люстрацію закриває доступ до держслужби... Звичайно, що вони зацікавлені у дезінформуванні суспільства напередодні розгляду цього питання Конституційним Судом", - сказала вона.

Нагадаємо, вчора на телеканалі "Інтер" в ефірі "Подробиць" вийшло інтерв'ю з Букіккіо щодо діючого закону України про люстрацію. Була поширена інформація, що нібито Венеціанська комісія вимагає від України проекту змін до люстраційного закону про, бо досі їх не отримала.