Яценюк хоче пожвавити співпрацю з Індією

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що українсько-індійські відносини потребують нового серйозного імпульсу, і уряд України глибоко зацікавлений в пожвавленні двостороннього співробітництва з Індією в усіх сферах.

Про це він заявив під час прийому Надзвичайного і Повноважного посла Індії в Україні Маноджа Кумара Бгарті, повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«У 15-річній перспективі погляньте на Індію як на джерело значних переваг, які можуть становити безумовний інтерес для української економіки, підприємницьких кіл і водночас для всього українського суспільства», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, під час розмови йшлося про основні завдання на порядку денному українсько-індійського співробітництва у політичній, економічній, гуманітарній сферах.

Прем'єр-міністр України наголосив на істотному потенціалі, який досі не розкритий у взаєминах між Україною та Індією. Він підкреслив, що розвиток партнерства становить для України істотний інтерес.

У ході зустрічі також порушувалося питання про підготовку до засідання міжурядової українсько-індійської комісії з торговельного, економічного, наукового, технічного, промислового і культурного співробітництва, проведення якої заплановано у цьому році.

Окремо під час бесіди йшлося про можливість гуманітарних обмінів та розвитку освітніх проектів між країнами.