Троє екс-президентів просять Порошенка про "вкрай важливе" призначення у Москві

Колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко звернулися до Президента Петра Порошенка з проханням негайно розглянути питання призначення генерального директора Національного культурного центру України в Москві.

Про це йдеться у відкритому зверненні трьох Президентів.

«Як відомо, у липні 2015 року контракт В.Мельниченка з Державним управлінням справами не було продовжено. В результаті Культурний центр України в Москві вже восьмий місяць існує без директора. Дорогоцінний час безповоротно втрачено, і ситуація настільки розбалансована, що не допустити розгрому в Москві вкрай важливої для України патріотичної установи може в екстремальних умовах лише керівник із авторитетом і масштабом, знаннями та досвідом В.Мельниченка», - наголошується у документі.

Національний культурний центр України у Москві — культурологічний центр, що репрезентує сучасну культуру і освіту України в столиці Росії. Культурний центр України в Москві, створено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 травня 1993 р. Центр підпорядкований Державному управлінню справами.