Силовики знайшли зброю, з якої розстрілювали Майдан

Голова СБУ та Генпрокурор доповіли, що знайдено зброю, з якої вбивали героїв Майдану.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Керівник СБУ Василь Грицак доповів Президенту, що в ході розслідування матеріалів кримінальних впроваджень, пов’язаних з подіями Революції Гідності 2013-2014 років, Службою безпеки було вжито низку оперативно-розшукових заходів, в результаті яких було виявлено фрагменти 23 одиниць вогнепальної нарізної зброї, з якої стріляли на Майдані. Зброя була пошкоджена механічним способом, спилено ідентифікаційні номери. За результатами проведеної експертизи СБУ ідентифіковано 12 з 23 одиниць зброї.

«З великою долею ймовірності можна сказати, що це фрагменти 22 автоматів Калашникова та одного кулемета Калашникова, крім цього – один ствол дванадцятого калібру мисливської гладкоствольної зброї», – повідомив Василь Грицак. Він також повідомив, що після отримання висновків експертизи відповідні матеріали було надіслано до Генеральної прокуратури, МВС.

У свою чергу, Генпрокурор Шокін зазначив: «Слідством доведено повністю та беззаперечно, що з цієї зброї вбивали майданівців». Він пообіцяв найближчим часом поінформувати, в яких конкретно випадках вона використовувалась.

Президент Петро Порошенко наголосив, що усі винні у розстрілі майданівців обов’язково мають бути притягнені до відповідальності, в тому числі і ті, хто віддавали злочинні накази. Для цього він наполягатиме, щоб Верховна Рада на найближчий сесії внесла зміни до закону про заочне правосуддя.