Савченко пояснила, чому загинули російські журналісти

На засіданні в Донецькому міськсуді Ростовської області РФ народний депутат України Надія Савченко звинуватила в загибелі російських журналістів Волошина і Корнелюка їхнього російського працедавця.

Трансляцію засідання веде Радіо Свобода.

«Слідством доведено - загиблі журналісти були без бронежилетів. Цим мають займатися канали (російські телеканали - ред.), які за свою брехню мають рейтинги. Волошин не вижив би і в бронежилеті, але Корнелюк міг би. Їх смерть - на совісті телеканалів», - сказала Савченко.

Адвокат Ілля Новіков уточнює, що бронежилети, які були у журналістів (ті все одно залишили їх в готелі), були найнижчого класу - 1-2-го. А ось 6-й клас врятував би Корнелюка.

Далі в своїх свідченнях Надія Савченко порівняла дії російського слідства з терористами «Ісламської держави»: «До мене прийшов слідчий, дістав телефон, поставив мене до стінки і говорить: «Говори, хто ти». Так терористи ІДІЛ роблять!».

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою.