Савченко поставила умову: інакше «сухе» голодування

На засіданні у Донецькому міськсуді під час допиту експерта захисту народний депутат України Надія Савченко пообіцяла суддям оголосити «сухе голодування», якщо її видалять із залу суду.

Про це повідомив у своєму Твіттері адвокат Микола Полозов.

«Суд знову загрожує видалити Савченко із залу. Вона говорить, що оголосить сухе голодування, як тільки її буде видалено із залу», - написав Полозов.

Суперечка виникла під час допиту свідка захисту, експерта Пуленця О.А. Він - начальник відділення зв'язку філії ПАТ "Укртранснафта", якій належала вежа, з якої за версією слідства Савченко, нібито наводила вогонь. Суддя відмовилася залучити надані експертом технічні документи на вежу, підтримавши аргументацію прокурорів, що це неможливо, оскільки документи написані українською мовою. І це викликало обурення Надії Савченко, адже документи можна перекласти.

Після перестрілки Савченко з суддями допит Пуленця продовжився. Він пояснив влаштування конструкції вежі, «на яку нібито забиралася Надя з простреленою рукою, біноклем, рацією, автоматом» (нижня скоба-сходинка – на висоті 7 метрів). На наданих фотографіях видно, що це неможливо.

Проте прокурори заперечили проти залучення фотографій вежі до справи. І суд з ними погодився.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко по статтях «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення відкидає. Насправді після захоплення в полон бойовиками, її було переправлено на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодовку 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою.