Справа Савченко: Свідок захисту доводить фальсифікації слідства

Справа Савченко: Свідок захисту доводить фальсифікації слідства

Укрінформ
У Донецькому міськсуді на засіданні у справі народного депутата України Надії Савченко свідок захисту, спеціаліст з мобільного зв'язку викриває фальсифікації свідка обвинувачення.

Про це повідомив у своєму Твітері адвокат Микола Полозов.

"Свідок В. у 2014 році працював у ТОВ "Астеліт" (Life) і займався обслуговуванням вишок стільникового зв'язку в Луганській області. Свідок В. говорить, що він здійснював розрахунки роботи базових станцій, які є в матеріалах справи і були оголошені. Документи з розрахунками слідству надав колишній співробітник Life Помазан. Тепер захист знайшов автора розрахунків. Свідок (захисту, - ред.) В. викриває свідка (обвинувачення, - ред.) Помазана з тієї ж компанії, на свідчення якого спиралося слідство", - пише Полозов.

Адвокат пояснює, що у справі свідок Помазан був названий слідством "інженером з енергопостачання базових станцій", а насправді він був кимось на зразок кур'єра. Крім того, "як з'ясовується, Помазан вкрав частину документів свідка В. і видав слідству зі своїми неправдивими коментарями".

Суд задовольнив прохання захисту допитувати свідка В., який приїхав з України, таємно, оскільки його родичі живуть у Луганську. І В. побоюється можливої розправи над ними.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками її переправили на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-