Для децентралізації треба майже 500 нових законів - Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликав керівників місцевого самоврядування долучитися до створення 500 нових законів, прийняття яких потрібне для законодавчого забезпечення децентралізації в країні.

Про це він сказав під час виступу на загальних зборах уповноважених представників органів місцевого самоврядування членів Асоціації міст України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я закликаю вас разом з українським урядом з народними депутатами, вже зараз, ще до того як будуть проголосовані в другому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації, активно долучатися до законодавчого забезпечення децентралізаційних змін. Ми порахували, що для цього потрібно майже 500 нових законів", - наголосив Президент.

За його словами, це дуже амбітне і правильне завдання для Асоціації міст України. "Зібрати думки, сформувати позицію, підготувати законопроекти і разом з парламентарями, головою Верховної Ради і урядом розробити і підготувати ці зміни до законодавства", - наголосив Порошенко.

Глава держави додав, що реформи щодо децентралізації треба захищати, за них треба боротись: "Децентралізація не впаде, як манна з неба, прямо зараз. Наші реформи треба захищати. Не мовчіть і не думайте, що воно саме зробиться. За свої переконання, за реформи треба боротися".