Представники Держдепу США відвідають Україну наступного тижня

Із 25 до 29 січня триватиме візит до України чільних представників Державного департаменту Сполучених Штатів Америки й Агентства США з міжнародного розвитку, що займаються наданням допомоги.

Про це інформує прес-служба Посольства США в Україні.

«25-29 січня 2016 року Україну відвідають помічник адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у справах Європи та Євразії Томас Меліа і координатор Державного департаменту США у справах допомоги Європі та Євразії Аліна Романовські», - зазначається в повідомленні.

Під час візиту вони планують зустрітися з українськими посадовцями, лідерами громадянського суспільства і керівниками приватних компаній, аби обговорити, як допомога США сприяє Україні долати економічні й гуманітарні проблеми, а також оцінити потреби у подальшій допомозі.

Зазначається, що це буде перший візит в Україну Томаса Меліа на новій посаді, а в ході візиту він і пані Романовські відвідають Харків, Слов'янськ і Краматорськ на сході України і зустрінуться з місцевими лідерами та обговорять програми допомоги для мешканців східної України.

«У Києві вони проведуть зустрічі з урядовцями, депутатами Верховної Ради і лідерами громадянського суспільства, аби визначити, як допомогти Україні зміцнювати свою демократію, продовжувати боротьбу з корупцією, вдосконалювати урядування, розвивати громадянське суспільство, посилювати економічну та енергетичну безпеку, а також забезпечувати гуманітарною допомогою потерпілих від конфлікту в східних регіонах», - пояснили в посольстві США.

Крім того, Романовські також планує відвідати Чорнобильську АЕС, щоб ознайомитися з ходом робіт з приведення об'єкту до екологічно безпечного і надійного стану.

Водночас у посольстві нагадали, що у 2015 фінансовому році Сполучені Штати виділили у бюджеті приблизно 334 200 000 доларів  допомоги Україні, спрямованої на економічний розвиток, на забезпечення миру та безпеки, охорони здоров'я, розвитку демократії, захисту прав людини, на реформу врядування, освіти і соціальних послуг. У 2016 фінансовому році заплановано приблизно 513 502 000 доларів американської допомоги для України.