Україна вимагає реакції ЄС на візит польського нациста до Криму

Україна вимагає від керівництва ЄП надати оцінку незаконному візиту європарламентарія Януша Корвіна-Мікке до тимчасово окупованої АР Крим.

Про це йдеться у зверненні виконувача обов’язків представника України при ЄС Любові Непоп до керівництва Європарламенту, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Позиція ЄС щодо Криму була підтверджена численними резолюціями та доповідями Європейського парламенту і постійно перебуває у його порядку денному. У цьому зв’язку особливо розчаровує, коли високий міжнародний авторитет ЄП експлуатується окремими євродепутатами у власних цілях. Пан Я.Корвін-Miкке не лише зухвало порушив законодавство України, у тому числі порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію, він продемонстрував неповагу до всього Європарламенту та до своїх колег», - наголосила Непоп.

Вона зазначила, що Україна високо цінує чітку і послідовну позицію законодавчого органу ЄС щодо засудження і невизнання окупації АР Крим та Севастополя Російською Федерацією, а також підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісність України. Водночас, за її словами, ці зусилля підриваються «деякими безвідповідальними політиками», які відвідують півострів на порушення українського законодавства і політики ЄС щодо невизнання незаконної анексії Криму.

Український дипломат також наголосила, що подібні провокаційні візити використовуються російською пропагандою для спроб псевдоміжнародної легітимізації анексії та дезінформування російського суспільства і жителів Криму про реальне ставлення Євросоюзу до незаконних дій РФ.

Як повідомляв Укрінформ, депутат Європарламенту від Польщі, ультраправий націоналіст Корвін-Miкке нині перебуває під санкціями законодавчого органу ЄС через демонстрацію нацистської символіки під час пленарного засідання ЄП.