Яценюк назвав відповідального за енергоконтракт з окупантами

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав відповідального за підписання контракту з агресором щодо постачання електричної енергії на територію окупованого Росією Криму.

Про це він розповів у п'ятницю в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо постачання електричної енергії (на територію окупованого Росією Криму - ред.). Нагадаю вам так само річну історію, коли без мого відома був підписаний контракт на постачання електричної енергії. Після цього було проведено службове розслідування і я передав до органів прокуратури сумнозвісний контракт на постачання електричної енергії, в якому конкретно визначені чиновники, і це персональна відповідальність міністра Демчишина", - сказав він.

За словами Яценюка, в контракті передбачено "постачання електричної енергії в кримський федеральний округ". Крім цього, він повідомив, що також в контракті прописано, що "спори по цьому контракту розглядаються не в українському суді, вони розглядаються в московському суді Російської Федерації".

"Тому я очікую прийняття рішення органами прокуратури щодо притягнення до відповідальності відповідних посадових осіб", - підкреслив він.

Водночас Яценюк нагадав, що урядом України прийнято рішення про заборону вантажних перевезень до Автономної Республіки Крим.