Яценюк не виключає, що ЛЕП підірвали росіяни

Відновлення постачання електричної енергії буде виключно для забезпечення Херсонської області.

Про це в інтерв’ю українським телеканалам заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мова може йти виключно по відновленню постачання електричної енергії для того, щоб забезпечити Херсонську область і для того, щоб не допустити техногенної аварії на "Титані" і на содовому заводі", – сказав він.

Стосовно підриву ЛЕП Яценюк зазначив: "Йде розслідування щодо того, хто за цим стоїть. Абсолютно зрозуміло, що росіяни, які мають десятки розвідувально-диверсійних груп, можуть бути до цього причетні".

Нагадаємо, 22 листопада через підрив електроопор в Херсонській області до анексованого Росією Криму перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації. Крим забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації і дизельними генераторами, завезеними з Росії, але цих потужностей не вистачає.

Учасники блокади Криму, що стартувала на адміністративному кордоні з півостровом 20 вересня, перешкоджали ремонту ЛЕП, вимагаючи звільнення політв’язнів, безперешкодного в’їзду для міжнародних спостерігачів до Криму та припинення репресій проти кримських татар на півострові.