Заступник Шокіна про стосунки з шефом: Ми не спілкуємося

Заступник Генерального прокурора Віталій Касько заявляє, що він не спілкується із Віктором Шокіним.

Про це Касько заявив в інтерв'ю "Українській правді".

Зокрема,  у відповідь на запитання "У вас взагалі які стосунки з Генпрокурором?", Касько сказав: "Ми не спілкуємося. Він вимагав від мене написати рапорт на звільнення, я сказав, що він мене не призначав, і я звільнятися за власною ініціативою не збираюся".

На запитання "А звільнити вас він не може?", Касько заявив: "Може, але чомусь сам не звільняє. Проте в мене є достатньо даних про те, ким ініціюється на мене бруд у ЗМІ, чому саме і з якою метою".

На зауваження журналіста: "Ви знаєте, що є політична вмотивованість. Чому все ж таки вас залишали?", заступник Генпрокурора зазначив: "Я не знаю, від інших чув, що когось погоджували на політичному рівні, але мене жодного разу не водили в Адміністрацію президента чи десь. Принаймні, я не чув, щоб мою кандидатуру з кимось погоджували".

При цьому Касько заявив, що він мав намір піти ще у липні: "Як тільки побачив реакцію всім відомих людей на справу "діамантових прокурорів", я зрозумів, що ніхто з корупцією боротися не буде, я би пішов, але ті люди, яким я особисто гарантував, що ми починаємо боротися з корупцією, і що вони повністю захищені, їх просто закатають в асфальт. Я там знаходжуся виключно для того, щоби не дати цього зробити і роблю все, щоб цього не зробили".

Нагадаємо, 15 листопада Президент  Петро Порошенко заявив, що він незадоволений роботою Генеральної прокуратури України.

"Щодо оцінки Генеральної прокуратури: Я незадоволений роботою Генпрокуратури. Позиція друга: А що треба зробити для того, щоб кардинально змінити ситуацію?...Крок номер один - ми законом забрали у Генпрокуратури і в прокуратури взагалі загальний нагляд. Революційні зміни, які не робились 20 років. Крок номер два - ми звільнили 4 тисячі працівників прокуратури і оголосили новий набір", - сказав Порошенко.

Він також додав, що всі справи щодо корупційних злочинів мають бути забрані у ГПУ. "До таких справ матиме відношення Антикорупційне бюро", - уточнив Порошенко.