Петренко вважає виклик у прокуратуру тиском на Мін'юст

Петренко вважає виклик у прокуратуру тиском на Мін'юст

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко назвав тиском свої виклики на допит в Генеральну прокуратуру в рамках розслідування справи щодо втручання у роботу Конституційного Суду під час розгляду закону "Про очищення влади".

Про це він заявив журналістам під стінами ГПУ, куди прийшов на допит разом нардепом Єгором Соболєвим та активістом Громадського люстраційного комітету Карлом Волохом.

"Ми зараз хочемо з'ясувати підстави для порушення кримінального впровадження... Я розумію, що це така спроба тиску на Мін'юст і на громадських активістів, які проводять саме зараз закон про люстрацію", - сказав Петренко.

При цьому він повідомив, що співробітників міністерства викликають на слідчі дії в рамках інших кримінальних проваджень до прокуратури, де "по 7 -  8 годин тримають на допитах, тиснуть на них, пропонують, аби вони дали якусь інформацію про керівництво Міністерства юстиції".

Нагадаємо, 23 жовтня КСУ відклав на невизначений час розгляд конституційності норм закону «Про очищення влади». Цьому рішенню передувало клопотання представника Верховної Ради у КСУ Соболєва, який  наполягав на відводі семи суддів у справі про конституційність закону про люстрацію, оскільки вони брали участь у голосуванні за відміну Конституції в 2010 році.

У квітні цього року КСУ уже розглядав закон «Про очищення влади» щодо конституційності окремих положень закону, але переніс розгляд. Засідання суду супроводжувалося протестом представників громадськості, які побоювалися, що суд визнає закон неконституційним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-