Роботи біля станції метро «Деміївська» виконані на 40% - Кличко

Фото

Київський міський голова Віталій Кличко оглянув майданчик біля станції метро «Деміївська», де тривають роботи з розробки грунту в котловані.

Про це мер столиці написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Оглянув сьогодні майданчик біля станції метро «Деміївська», де тривають роботи з розробки грунту в котловані. На майданчику, в три зміни, працюють 60 робітників та понад 10 одиниць техніки», – повідомив Кличко.

Він зазначив, що за два тижні можна буде побачити верхню частину тунелю і те, чи були дотримані технології його будівництва. За його словами, тоді фахівці зможуть робити висновки щодо причини виникнення загрози аварійної ситуації в тунелі на «Деміївській».

Міський голова зауважив, що у самому тунелі теж тривають необхідні роботи – і з його укріплення, і з подальшого ремонту.

Він поінформував, що за оцінкою підрядної організації, на сьогодні виконано близько 40% загального обсягу робіт.

Читайте також: Загрози затоплення метро у Києві немає - Кличко

«Ми робимо все можливе, щоб у кінці літа повністю відновити рух між станціями «Деміївська» і «Либідська», – запевнив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня столична влада оголосила про припинення руху поїздів на відрізку між станціями «Либідська» і «Деміївська» Оболонсько-Теремківської лінії метро у зв'язку із підтопленням тунелю на вказаній ділянці.

Попередньо встановлено, що підтоплення відбулося через розгерметизацію тунелю. За даними фактом прокуратура розпочала досудове розслідування.