У Києві підготували понад 60% енергетичної інфраструктури - КМВА

У Києві підготовлено понад 60% енергетичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Київська міська військова адміністрація. 

"Питання, яке не абияк хвилює киян. В осінньо-зимовий період 22/23 років, внаслідок 15 ракетних атак, було пошкоджено близько 63% енергетичних потужностей міста. Але минула зима принесла нам як лихо, так і досвід. Наші головні пріоритети цьогоріч – фізичний захист важливих об’єктів та відновлення енергетичної інфраструктури", - наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, "в середньому понад 60% всієї інфраструктури теж підготовлено. Виконано 70% гідравлічних випробувань на теплових мережах. Енергетики і комунальники проводять аварійно-відновлювальні та ремонтні роботи для відновлення працездатності київських ТЕЦ". 

Як підкреслив Попко, допомогу у вигляді енергетичного обладнання, трубопроводів тепломереж і генераторів Києву надано USAID, генератори для артезіанських свердловин забезпечено UNICEF. 

"Колосальну допомогу Київ продовжує отримувати від міст-побратимів - Праги, Парижа, Мюнхена, Риги, Будапешта, Барселони, Гамбурга, Оденсе, Тампере", - зауважив він.

Читайте також: Галущенко: Цього опалювального сезону у фокусі уваги - захист енергетичних об’єктів

Проте, підкреслив начальник КМВА, "лише консолідація зусиль вcix - ЗСУ в особі сил протиповітряної оборони, влади, енергетиків, комунальних служб та кожного киянина допоможе зруйнувати наміри ворога цієї зими".

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на нараді з міністром енергетики Германом Галущенком та представниками Укренерго наголосив, що підготовку до опалювального сезону треба прискорювати, аби встигнути до осені.