У Києві викрили банду псевдополіцейських, які займалися розбоями та грабежами

Фото

У Києві правоохоронці викрили злочинну групу, учасники якої під "маскою" поліцейських здійснювали розбійні напади та вчиняли інші тяжкі й особливо тяжкі злочини.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила в Телеграмі.

Встановлено, що під приводом закупки наркотичних засобів зловмисники призначили зустріч жителю Києва та, видаючи себе за працівників поліції і залякуючи чоловіка кримінальною відповідальністю, змусили його сплатити їм майже 500 тисяч гривень.

На іншого потерпілого з метою наживи учасники групи здійснили розбійний напад. Фігуранти завдали чоловікові численних ударів та відібрали ключі від квартири. Надалі, погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї, вони викрали з помешкання потерпілого цінні речі.

Читайте також: СБУ знешкодила на Львівщині банду рекетирів

П’ятьом зловмисникам оголошена підозра за наступними статтями Кримінального кодексу України:

ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах);

ч. 4 ст. 186 (грабіж, вчинений в умовах воєнного стану);

ч. 2 ст. 28 (кримінальне правопорушення, вчинене за попередньою змовою групою осіб);

ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь);

ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Перевіряється причетність фігурантів до вчинення інших злочинів на території столиці.

Читайте також: На Херсонщині затримали банду, яка вдавала «добровольців» і займалась розбоєм

Як повідомляв Укрінформ, у червні правоохоронці затримали в Києві двох грабіжників, які вдерлися до будинку жителів області та привласнили біткоїни на суму 320 тисяч доларів.