На Херсонщині затримали банду, яка вдавала «добровольців» і займалась розбоєм

На Херсонщині затримали банду, яка вдавала «добровольців» і займалась розбоєм

Фото, відео
Укрінформ
Поліцейські Херсонщини затримали організовану групу, яка під виглядом добровольчого формування територіальної громади м. Миколаєва скоювали злочини на території області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Херсонської області.

«У Херсоні співробітники управління карного розшуку за процесуального керівництва Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони при силовій підтримці підрозділу КОРД затримали 12 членів організованої групи, які під видом одного з добровольчих формувань територіальної громади м. Миколаєва скоювали тяжкі та особливо тяжкі злочини на території Херсонської області», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у травні цього року до обласної лікарні доставили 32-річного херсонця з осколковими пораненнями від вибухів. Під час огляду медики встановили, що поранення спричинені внаслідок підриву двох гранат РГД.

Читайте також: У Кривому Розі затримали рекетирів на чолі з кримінальним «авторитетом»

Зі слів потерпілого поліції стало відомо, що невідомі люди у військовій формі утримували його проти волі в одному з домоволодінь у с. Станіслав. Також чоловіка залякували, катували та хотіли вбити, кинувши гранати, які вибухнули.

Як розповів заступник начальника Головного управління поліції Херсонщини Микола Вербицький, загалом над розкриттям злочину та документуванням працювало понад 100 співробітників поліції Херсонщини.

Слідчі з’ясували, що на деокупованій території Херсонської області підозрювані вчиняли розбійні напади на помешкання громадян. Вони проникали до житлових будинків, погрожували господарям вогнепальною зброєю та заволодівали майном.

Правоохоронці з’ясували, що група є стійким ієрархічним об’єднанням, члени якого за попередньою змовою зорганізувалися для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

У фігурантів провели 12 обшуків, під час яких вилучено 7 одиниць автоматичної зброї, 2 одиниці нарізної, 8 гранат, 1 гранатомет, 2 артилерійських снаряди 30 калібру, 7 одиниць холодної зброї, понад 3500 набоїв різного калібру. Були вилучені засоби зв'язку, техніка, чорнові записи, документи, 2 транспортні засоби, на яких переміщувалися учасники групи, а також викрадене майно потерпілих.

Підозрювані затримані. Наразі суд обрав затриманим запобіжні заходи: 6 учасників угрупування поміщені в умови слідчого ізолятора, ще 6 перебувають під цілодобовим домашнім арештом. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Фото та відео: поліція Херсонської області/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-