На станції метро «Золоті ворота» відкрили виставку пам'яті Дениса Монастирського

Фото

На станції столичного метро “Золоті ворота” відкрилася виставка, присвячена пам'яті загиблих в авіакатастрофі міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та його команди.

В експозиції представлені 30 робіт особистого фотографа глави МВС Миколи Анацького, який також загинув, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На відкритті були присутні дружина Анацького та його батьки, а також дружина Монастирського.

“Фотографії, які тут представлені, не просто відбиток історичного періоду — періоду війни, а вони мають високу мистецьку цінність. Тому що Анацький був дуже талановитим фотографом. Кожна його фотографія - це окрема історія. Це виставка про людей, які не жаліли себе і горіли Україною, битвою за українську незалежність. І вірили в нашу перемогу”, - сказала радниця міністра внутрішніх справ Леся Червінська.

Експозиція включає фотографії міністра Монастирського з командою, нагородження поранених, обмін полонених "азовців", світлин із "гарячих точок" України тощо.

Читайте також: Залужний: Загибель у авіатрощі в Броварах керівництва МВС – непоправна втрата для держави

“Моя улюблена — це світлина Дениса Монастирського з Бахмута. У квітні він літав туди із командою, щоб підтримати наших гвардійців, прикордонників, поліцейських, які служать українському народу і Українській державі. Це та фотографія, яка передає стан Дениса Анатолійовича - стан абсолютної впевненості, розуміння того, що ми стоїмо, боремося і переможемо”, - сказала Червінська.

Виставка триватиме до кінця тижня.

Читайте також: У Раді в межах виставки «Герої МВС» вшанували пам'ять Єніна і Монастирського

Як повідомлялося, 18 січня у Броварах поряд із дитсадком та житловою багатоповерхівкою впав гелікоптер ДСНС, на борту якого перебували міністр внутрішніх справ Денис Монастирський і ще дев'ятеро осіб, зокрема перший заступник міністра Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький та ін.

Загалом унаслідок катастрофи загинуло 14 осіб, у тому числі дитина.