Мер Барселони приїхала до Києва

Фото

Мер Барселони Ада Колау прибула з візитом у Київ на запрошення міського голови столиці Віталія Кличка.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Після спілкування в столичній мерії Віталій Кличко показав очільниці Барселони зруйнований російським дроном-камікадзе будинок на вулиці Жилянській", - йдеться у повідомленні.

До Києва на запрошення Віталія Кличка приїхала мер Барселони Ада Колау / Фото: Офіційний портал Києва

Мер Барселони Ада Колау наголосила, що захоплюється мужністю українського народу, який уже понад 9 місяців протистоїть російському агресору. Вона запевнила, що зробить усе можливе, щоб в Іспанії новини про війну в Україні не ставали буденністю, а партнери і надалі надавали Україні всебічну підтримку і допомогу.

Як зазначається, делегація з Барселони також відвідає пожежну частину, де працюють два спецавтомобілі, передані цим містом Києву. Ще 2 такі автомобілі Барселона обіцяє передати на початку наступного року, а також 4 потужні генератори, автокран з вантажопідйомністю до 40 тонн та захисні костюми для рятувальників проти різних видів загроз.

Читайте також: Відомий британський ведучий Бер Гріллз прибув в Україну — ЗМІ

Як повідомлялося, Київ та Барселона підписали Меморандум про побратимство між містами 24 вересня цього року під час візиту Віталія Кличка до Барселони. Барселона стала сьомим європейським містом, з якими Київ підписав побратимство від початку широкомасштабної агресії росії.

Наступного року Київ буде містом-партнером у відзначенні дня народження Барселони. На вулицях міста буде представлена українська культура, кухня, відбудуться заходи за участю митців із Києва.