Кличко перевірив готовність столичних медзакладів до роботи за відсутності електрики та води

Фото

Київський міський голова Віталій Кличко перевірив, як підготовлені заклади критичної інфраструктури, зокрема столичні лікарні до роботи в умовах надзвичайної ситуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Віталій Кличко перевірив, як підготовлені столичні медзаклади до роботи в умовах надзвичайної ситуації / Фото: КМДА

“Сьогодні ми перевіряємо готовність столичних медзакладів до роботи у випадку надзвичайної ситуації. Зокрема відвідали міський Центр нефрології та діалізу, що поряд з міською лікарнею № 3. Зважаючи на те, що хворі з гострою нирковою недостатністю потребують безперервної допомоги в режимі 24/7, в умовах небезпеки ракетних обстрілів, відключень електрики та водопостачання тут зробили все, щоб забезпечити пацієнтів життєво необхідним лікуванням. Фактично, сьогодні лікарня може працювати в автономному режимі”, – заявив Кличко.

У Центрі нефрології та діалізу завершують ремонтні роботи у цивільному укритті. Облаштували головний вхід та запасний вихід із укриття та санітарні приміщення. Також у будівлі встановили нову систему вентиляції, оновили систему водопостачання, каналізацію та облаштували резервну систему водопостачання. Окрім цього, замінили електросистему, підключили wi-fi; встановили дизель-генератор та опалювальну піч.

Читайте також: Зимові канікули в школах Києва триватимуть місяць - Кличко

У зв’язку з необхідністю безперебійного забезпечення водою під час процедури діалізу заклад за власні кошти завершує будівництво комплексу резервного водопостачання від незалежного джерела (власної свердловини). Глибина свердловини – близько 90 метрів.

Для забезпечення постійного електроживлення встановили дизель-генератор, що може безперервно працювати понад вісім годин. До генератора під’єднанні, зокрема реанімація, діалізні апарати.

Для забезпечення альтернативного теплопостачання Київської міської клінічної лікарні №3, Київського міського центру нефрології та діалізу, Київської міської дитячої клінічної лікарні № 2 та Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Дніпровського району на території лікарні №3 встановили та ввели в експлуатацію модульну котельню. Її змонтували без залучення коштів місцевого бюджету – за рахунок інвесторів. Модульна котельня може працювати автономно 10 діб. При підключенні модульної котельні економія коштів місцевого бюджету по чотирьох лікувальних закладах складе за рік щонайменше 5 млн грн.

За кошти міського бюджету здійснили капітальний ремонт теплопунктів. Це, за потреби, дозволяє користуватися теплоносієм, який може надходити як централізовано від Київтеплоенерго, так і від модульної котельні.

Читайте також: Партнери розглядають можливість надання енергосектору України додаткової допомоги

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров`я відпрацьовує зі Світовим банком питання можливого постачання додатково 1100 генераторів. Від початку війни до медзакладів вже надійшло 570 генераторів.