Ракетний удар по Києву: пошкоджені 45 будинків, заклади культури й освіти

У столиці від ракетних ударів російської федерації у понеділок, 10 жовтня, постраждало 45 житлових будинків, 5 обєктів критичної інфраструктури, 6 освітніх закладів, 5 медзакладів та ін.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні внаслідок атаки російських варварів у Києві зазнали пошкоджень різного ступеню: житлові будинки — 45; об’єкти критичної інфраструктури та ЖКГ — 5, заклади освіти — 6 (3 школи, 1 дитячий садочок, 2 будівлі позашкільного виховання), заклади соціальної сфери — 2, заклади культури — 6, заклади охорони здоров’я — 5, адмінбудівлі — 2», - уточнив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 жовтня росія розпочала масовану ракетну атаку по України. Загалом загарбники випустили вже 83 ракети, з них 43 знищено силами української ППО.

Наслідки ракетного обстрілу у центрі Києва / Фото: Руслан Канюка, Анатолій Сірик, Укрінформ

Станом на 12.30 ракети рф влучили в інфраструктурні об'єкти восьми областей. Відомо про вісьмох загиблих і 36 поранених.

Сили протиповітряної оборони України збили 9 із 12 дронів-камікадзе під час ранкової атаки на Україну.

Читайте також: У Києві від ракетних ударів – п’ятеро загиблих, 51 постраждалий

Станом на 17.00 відомо про 11 загиблих та майже 90 поранених. Також було пошкоджено близько 70 об'єктів, з яких 29 об'єктів критичної інфраструктури.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що російська федерація під час масованого ракетного удару по УкраЇні використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальних апарати, з них 13 - іранські "Шахід-136". ЗСУ знищила 56 цілей. Серед них 43 крилатих ракети та 13 БПЛА (з них 10 типу "камікадзе").