У Києві поліцейського підозрюють у вимаганні грошей і привласненні автомобіля

У Києві працівнику поліції та двом його спільникам повідомили про підозру у вимаганні коштів, незаконному заволодінні автомобілем та продажі інформації з державних баз даних.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомили про підозру оперуповноваженому одного з районних управлінь поліції Києва у незаконному заволодінні транспортним засобом, заволодінні грошовими коштами шляхом обману та несанкціонованому копіюванні інформації, яка зберігається в автоматизованих інформаційних системах, що призвело до її витоку (ч. 1 ст. 289, ч. 3 ст. 190, ч. ч. 2, 3 ст. 362 Кримінального кодексу України).

Також про підозру повідомили двом спільникам правоохоронця у заволодінні грошовими коштами шляхом обману (ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Від початку повномасштабного вторгнення рф із поліції Києва звільнили 87 осіб

Згідно з матеріалами слідства, 27-річний правоохоронець на початку квітня привласнив позашляховик, якій був виставлений військовослужбовцем на продаж в одному з автосалонів та фактично зберігався у Київській області у період ведення активних бойових дій навколо столиці.

Поліцейський повідомив зберігачам, що автомобіль перебуває в розшуку, а він як працівник правоохоронного органу має право його арештувати та вилучити.

Після того, як правоохоронець упродовж тижня використовував автомобіль у власних цілях, він вирішив заволодіти й грошима продавця.

Для цього зловмисник залучив двох цивільних осіб для введення в оману військовослужбовця, який намагався цей автомобіль продати.

Підозрювані видавали себе за покупців, які нібито придбали позашляховик в автосалоні за добу до початку збройної агресії рф, але не встигли його забрати.

Поліцейський, у свою чергу, наполягав на тому, що автомобіль є предметом кримінального правопорушення, і в разі, якщо військовослужбовець не сплатить “покупцям” 20 тисяч доларів, автомобіль буде конфісковано.

У ході досудового розслідування зафіксовано факт отримання грошей підозрюваними.

Читайте також: На Харківщині двом експоліцейським повідомили про підозру у держзраді

Під час здійснення досудового розслідування встановлено, що поліцейський неодноразово використовував доступ до інформаційних баз даних державних органів для пошуку і передачі конфіденційної інформації третім особам.

Він і раніше перебував у полі зору правоохоронних органів. Так, Голосіївський районний суд Києва розглядає кримінальне провадження за обвинуваченням вказаної особи та ще 4 членів етнічного злочинного угрупування у вчиненні крадіжки організованою групою.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні у Чернівецькій області викрили працівника поліції на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди за вплив на податківців щодо визначення статусу фірми.