У Києві стартував «Ультрамарафон вдячності», на якому збиратимуть кошти для рятувальників

Фото, відео

На Михайлівській площі Києва стартував проєкт «Ультрамарафон вдячності», під час якого українці можуть висловити подяку польському народу за підтримку і долучитися до збору коштів на закупівлю обладнання для столичних рятувальників.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на організаторів.

Проєкт ініціювали столичне управління ДСНС та благодійний фонд «Українські вогнеборці». У його межах рятувальник ДСНС Володимир Сковородка за 14 днів пробіжить 800 кілометрів від Києва до столиці Польщі. Громадяни ж можуть долучитися до забігу в режимі онлайн.

Забіг «Ультрамарафон вдячності» у Києві / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

«У цьому проєкті ми хочемо подякувати друзям із Польщі та мужнім рятувальникам України, що рятують життя українців під обстрілами та вибухами. На маршруті до Володимира долучаються його колеги-рятувальники з українських і польських міст: у кожному ключовому пункті вони біжать із ним по 5-10 кілометрів. Так герої України та Польщі демонструють стійкість та солідарність у спільній біді та готовність долати її разом», — зазначив керівник БФ «Українські вогнеборці» Андрій Твердовський.

За словами героя проєкту, під час ультрамарафону він щодня долатиме близько 60 кілометрів.

«Часом на маршруті буває важко. Але моїм колегам-рятувальникам, які борються за життя українців у нелюдських умовах, зараз набагато важче. Заради них, а також наших польських друзів, що самовіддано допомагають українцям під час війни, мусимо пробігти “Ультрамарафон вдячності” та разом встановити абсолютний рекорд України», - сказав герой проєкту.

Завдяки ініціативі Нової пошти «Ультрамарафон для всіх» до рекордного забігу може віртуально долучитися кожен охочий. Для цього потрібно обрати на сайті ultramarathonforall.org відрізок маршруту від 1 км та зробити благодійний внесок від 50 грн. Мета - зібрати 2 000 000 грн на закупівлю сучасного обладнання для водолазно-рятувальних робіт, які виконує аварійно-рятувальний загін спецпризначення ГУ ДСНС України м. Києва.

Читайте також: Медики, рятувальники та поліцейські пробігли «Дорогу життя» у Києві

Крім того, на сайті можна залишити слова подяки польському народу. Повідомлення оприлюднять на стартовому номері марафонця та опублікують на сайті проєкту.

24 серпня, у День Незалежності України, Сковородка фінішує у Варшаві.

Володимир Сковородка служить у ГУ ДСНС у місті Києві дев’ятий рік. Він уже встановив національні рекорди України: пробіг марафони на 21 та 42 кілометри у повному пожежному спорядженні. У 2019‒2021 роках брав участь в ультрапробігу 500 кілометрів за 10 днів.