Віталій Кличко став почесним громадянином Варшави

Відео

Київський міський голова Віталій Кличко отримав звання почесного громадянина польської столиці.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в Телеграмі.

«Щиро дякую владі та мешканцям Варшави за звання почесного громадянина польської столиці. Міста, з яким Київ об’єднує багаторічна дружба та співробітництво. Це велика честь для мене і визнання героїзму всіх киян, відваги українського народу, який протистоїть навалі російських варварів», - зазначив Кличко, додавши, що сьогодні на урочистому засіданні міської ради Варшави відзнаку отримав брат Володимир.

Він додав, що мер Варшави Рафал Тшасковський у своїй промові запевнив, що Польща і надалі допомагатиме Україні, а обидві країни залишаться вільними і незалежними державами.

Як повідомлялося, на початку червня Польща підписала з Україною оборонний контракт на суму 2,7 млрд злотих (близько 650 млн дол.) щодо продажу Україні самохідних артилерійських установок (САУ) Krab. Кошти на закупівлю цієї зброї Україна частково отримує з ЄС, а частково платить з власного бюджету.

Читайте також: Більш як місяць жила у метро, дбаючи про киян - Кличко показав історію чергової по станції

Раніше Польща передала Україні військової техніки на суму приблизно 1,7 млрд дол. США. Йдеться, зокрема, про 240 модернізованих танків Т-72, ПЗРК Piorun, САУ Krab, а також гранатомети, артилерійські снаряди тощо.