У Києві правоохоронці розслідують виведення коштів у росію власниками мережі ресторанів

У Києві правоохоронці розслідують легалізацію та виведення коштів у російську федерацію власниками відомої мережі ресторанів.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.

Подільська окружна прокуратура Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій, спрямованих на підрив національної безпеки та підтримку росії після силового вторгнення на територію України (ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, попри введення санкцій та початок повномасштабного вторгнення збройних сил російської федерації, громадяни України - власники мережі ресторанів, а саме - 70 закладів, з яких 12 розташовані у москві, зберегли контроль над бізнесом на території рф шляхом перейменування своїх московських ресторанів і передання їх в управління компанії, підконтрольній відомому російському ресторатору.

Читайте також: СБУ викрила на махінаціях з гуманітарними «швидкими» заступника голови Чернівецької ОВА

Встановлено, що учасники схеми займалися також легалізацією коштів, отриманих в Україні незаконним шляхом, з подальшим виведенням їх на територію рф та на рахунки кіпрської компанії, через яку здійснювалося фінансування й управління бізнесом у росії.

Правоохоронці провели санкціонований обшук у головному офісі групи компаній, розташованому в Києві.

У результаті обшуків була виявлена і вилучена документація з відомостями про функціонування бізнесу на території рф, комп’ютерна техніка, готівка на загальну суму понад 1,5 млн грн, а також документація, що має значення для розслідування кримінального провадження.

Як повідомляв Укрінформ, раніше правоохоронці викрили схему виведення грошових коштів українського вагонобудівного заводу на рахунки підприємств російської федерації.

Фото ілюстроване