У Києві трьох росіян викрили в організації переправлення диверсантів

​​У Києві трьох росіян викрили в організації схеми незаконного переправлення громадян рф через державний кордон України для здійснення диверсійної діяльності.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури затримано трьох громадян рф та повідомлено їм про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, незаконному перетині державного кордону України та підробленні офіційних документів (ч. 3 ст. 332, ч.1 ст.14 ч. 3 ст.332, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, протягом 2021-2022 років росіяни організували схему незаконного переправлення співгромадян в Україну для диверсійної діяльності проти підрозділів Збройних сил України та інших військових формувань.

Також зловмисники регулярно передавали до росії відомості, які могли зашкодити суверенітету і територіальній цілісності України.

«Оселившись у Києві, підозрювані шукали громадян України, які б відкривали в банках на своє ім’я рахунки та здійснювали на них перераховування коштів. Вони також забезпечували їх балонами з фарбою, ймовірно, для нанесення маркувань. Завербовані громадяни України допомагали затриманим пересуватися територією України», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: У Кривому Розі затримали колишнього правоохоронця, який став російським диверсантом

Під час обшуків у підозрюваних вилучили банківські картки, на які перераховувались кошти, а також засоби зв’язку та зберігання інформації.

Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці встановлюють причетність цих осіб до інших злочинів.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці упродовж березня затримали близько 600 диверсантів.