Суд повернув вишу гуртожиток на Печерську, який незаконно перетворили на готель

У Києві суд повернув державі приміщення університету, які незаконно використовувались під готель.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.

"За участі ювенальних прокурорів Київської міської прокуратури Північний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції про повернення Київському національному університету технологій і дизайну приміщень, які незаконно використовувалися приватним товариством у комерційних цілях", - ідеться в повідомленні.

Розташовані на території Печерського району столиці приміщення гуртожитку Київського національного університету технологій і дизайну площею 142 кв. м є державною власністю. Встановлено, що протягом тривалого часу товариство незаконно використовувало їх під готель.

У зв'язку із грубим порушенням закону місцева прокуратура у 2019 році звернулась до господарського суду на захист інтересів держави з вимогою про звільнення приміщень гуртожитку.

Читайте також: Державі повернули 13 об'єктів «Київського радіозаводу»

Вказаний позов був задоволений у суді першої інстанції, однак відповідач оскаржив це рішення в апеляційному порядку.

Суд апеляційної інстанції зважив на доводи прокурора та залишив скаргу без задоволення, а рішення суду першої інстанції - без змін.

Як повідомляв Укрінформ, Фонд держмайна одержав чергову судову перемогу для забезпечення державного контролю над усім майном заводу «Більшовик».