У Києві розробили цифрову карту парків і скверів

КО «Київзеленбуд» розробило реєстр зелених зон комунальної власності територіальної громади м. Києва. 

Про це повідомляє пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

"Реєстр – це цифрова карта з інформацією про об’єкти, що перебувають на балансі підприємств, які входять в об’єднання", - ідеться у повідомленні.

Реєстр доступний в інформаційно-аналітичній системі «Майно» за посиланням: https://gis.kyivcity.gov.ua/green_zones/. Він був створений з метою забезпечення прозорості, відкритості, інформативності та громадського контролю; обліку та висвітлення відомостей щодо кількості балансових територій зеленого господарства на базі сучасних геоінформаційних технологій. Це є невід’ємною частиною процесу діджиталізації – переведення інформації у цифрову форму.

Читайте також: Новий Генплан Києва: в ОАСК відкрили справу і назвали дату підготовчого засідання

Реєстр зелених зон надає можливість користувачам отримати інформацію щодо кількості міських зелених зон, що перебувають на балансі КО «Київзеленбуд» (парків, скверів), лісопаркових господарств, об’єктів природно-заповідного фонду, актуальних об’єктів капітального ремонту та контакту відповідальних осіб із питань утримання парків та скверів.

Зокрема, у реєстрі є наступні дані: тип об’єкту (відповідного кольору на мапі); локація об’єкту (район, адреса, обліковий код); цільове призначення, мета та вид права; орієнтовний розмір зеленої зони; номер рішення Київської міської ради про надання статусу об’єкту; номер клопотання про надання дозволу; номер проєкту рішення Київської міської ради про надання дозволу на розробку проєкту із землеустрою та інше.

Читайте також: У Києві представили сучасну систему обліку міських зелених насаджень

Для зручності на мапі є шари, розділені за типом об’єкта, та підключені до відображення на карті. Кожен матиме можливість вибірково працювати з тим шаром, який необхідно дослідити.

Сервіс ще на стадії розробки і працює у тестовому режимі, проте вже зараз можна побачити більшість об’єктів на карті в системі ІАС «Майно».

Як повідомлялося, киян завчасно інформуватимуть про проведення робіт із обрізування та видалення зелених насаджень.