Кличко показав, як будують пішохідний міст на острів Оболонський

Фото, відео

Київський міський голова Віталій Кличко показав, як будують пішохідний міст з Оболонської набережної на острів Оболонський.

Як передає Укрінформ, відео робіт Кличко опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці.

«У столиці триває будівництво ще одного цікавого і гарного об'єкту - пішохідного мосту з Оболонської набережної (в районі гольф-центру) на острів Оболонський. Там уже спорудили фундамент опори на набережній. А саму опору підготували до монтажу. Тривають роботи і зі спорудження однієї з опор у протоці. Наступними в черзі на будівництво - ще одна опора у водоймі та опора на острові», - написав Кличко у дописі до відео.

Конструкція мосту спиратиметься на 4 опори, дві з яких будуть розташовані в протоці. Ширина пішохідного об'єкту буде 4 метри. Довжина - 164 метри. Міст матиме дуже цікавий архітектурний вигляд та підсвічуватиметься у вечірній і нічний час. І буде комфортним для пересування маломобільних груп населення. «Важливо, що пішохідний міст не заважатиме проходу маломірних суден до затоки Оболонь», - зазначив мер.

За його словами, новий міст столиця зводить за кошти меценатів. "На мосту та прилеглій території облаштуємо відеоспостереження задля безпеки киян та гостей столиці. Здійснимо також благоустрій на острові. З мінімальним втручанням в природний ландшафт. Облаштуємо там і зону для купання. Щоб у киян було більше комфортних місць для відпочинку", - додав Кличко.

Як повідомлялося, міська влада розпочинає втілення ще одного інфраструктурного проєкту - будівництво нового пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів "Оболонський".